Onder eigen vlag van start

Nooit meer afhankelijk van 1 partij. Dat heb ik me 5 jaar geleden heilig voorgenomen toen ik na reorganisatie nummer 3 alwéér werkloos op straat stond.

Vandaar de gekozen bedrijfsnaam: Taking Care of Business 2. Bekenden herkennen hierin natuurlijk de naam van mijn eerste organisatie Taking Care of Business. Die aangevulde 2 vond ik dus allereerst een hele mooie verwijzing naar de opvolging. Let wel: ik ga niet net zoals het Britse koningshuis op voor een Henry I tot en met Henry VIII.

Daarnaast was ik gecharmeerd van de fonetische betekenis van het cijfer 2, want dus zou klinken als Taking Care of Business too. Ik zou met deze organisatie niet alleen voor business zorgen, maar me – naast marketing en sales – ook richten op andere zaken. Dit om opvolging te geven aan het voornemen om nooit meer van 1 partij afhankelijk te zijn.

Zo kwam ik voor TCB2 tot drie peilers van activiteiten. Eéntje voor ad interim werk, ééntje voor onderwijs en ééntje voor leuke tussendoor klusjes. Denk daarbij aan de opdrachten voor Google, voor TrustPilot, Milkyway Enterprises. Deze drie peilers zorgden voor een mooi verdeelde portefeuille.

Maar na 5 jaar begon mijn drang naar onafhankelijkheid weer van zich te laten horen. En nu ging het niet zozeer om financiële onafhankelijkheid als wel om professionele onafhankelijkheid. Ik merk dat ik- eigenwijs als ik ben – van mening ben dat ik beter kan.

Beter resultaat, meetbaar resultaat én blijvend resultaat. Mogelijk gemaakt door een spik-splinter nieuw online scholingsplatform dat is geoptimaliseerd voor micro training. Het basis assortiment bestaat uit 12 modules die scholen in 21ste eeuw vaardigheden. Precies waar de huidige beroepsbevolking en het bedrijfsleven op zitten te wachten.

Daar kan ik uren over vertellen. Daarom start ik naast mij eigen Taking Care of Business School, ook een nieuwe peiler: die van de lezingen. Organisaties kunnen me inhuren als spreker op een event, beurs, seminar, vergadering of lezing.

En ook dat ga ik aanbieden onder mijn eigen vlag. De TBC2 vlag. Vanaf vandaag, vanaf nu.