Nieke Groot - Spreker

Vaak gaat het er niet om dát het wordt verteld, maar de manier waarop. Hoe een boodschap wordt aangeboden, bepaalt immers of dat deze binnenkomt. Of niet. Een prachtig onderwerp kan door een saaie spreker volledig om zeep worden geholpen. We hebben allemaal wel eens zo’n ervaring gehad. Gelukkig kan het ook anders:

Lezingen en Key Notes

Key Notes die wél energie opleveren, die publiek op ‘t puntje van de stoel krijgen en die ze gretig maken naar méér. Dát zijn de lezingen die niet alleen een succes maken van een evenement, bijeenkomt of vergadering. Het zijn ook juist die business talks die inhoudelijk worden geaccepteerd, die blijven hangen en waardoor men bereid is om zelf in actie te komen. Het verschil zit ‘m in de spreker. Nieke is zo’n spreker

Dagvoorzitterschap

Het geheel is meer dan de som der delen. Het is aan een dagvoorzitter om die losse delen tot één samenhangend geheel te – maar nog liever een belévenis –  maken. Dankzij een enorm gevoel voor structuur, samenhang en oog voor grote lijnen verweeft Nieke haar eigen belangstelling, vragen en bevindingen met alle elementen van het programma tot een reis die het publiek meeneemt in haar belevenis.

Stand-up Trainer

Het klinkt een beetje als Stand-up Comedy en daar lijkt het dan ook heel erg op. Een salvo van tips, tricks en livehacks. Interactief met het publiek, direct ingaan op vragen over situaties en collega’s. Hoe ga jij daar als professional mee om? Super leuke act bij een netwerkevent of als sprankelend en leerzaam intermezzo. Energiek, Ongeduldig op t puntje van je stoel om ’t zelf te gaan proberen. 

DSC_8656

Waar gaat 't eigenlijk over?

21ste eeuw vaardigheden

Ik ga op reis en ik neem mee…. Zou zo deze lezing kunnen starten. We zijn allemaal op reis in de 21ste eeuw naar een nu nog onbekende bestemming. Wat er ter plekke te doen is, dat is dan ook nog bekend. Toch moet je deze reis ondernemen en moet je  bagage mee voor onderweg. Wat neem je dan mee? Wat is handig om bij de hand te hebben? Dat zijn 21ste eeuw vaardigheden. Na deze lezing weet je wat dat zijn, waarom ze handig zijn en hoe je ze het beste kunt inpakken.

SuperFocus als Superkracht

We beschikken er allemaal over: Superfocus. Alleen, hoe zorg je ervoor dat deze superkracht vóór je werkt in plaats van tegen je? Want dat kennen we allemaal: uren aan ’t werk geweest en toch het gevoel hebben dat we niks hebben gedaan. Met 1001 dingen bezig geweest, maar niks af gekregen. Dat kan gelukkig ook anders.

Tijdens deze lezing kom je er achter hoe je deze krachtbron aanboort en hoe je deze optimaal benut.

Holbewoners op de werkvloer

In deze aanstaande 21ste eeuw wordt de menselijke arbeidsproductiviteit steeds meer overgenomen door een robotvariant. Voor ons mensen blijft het typische, echt mensenwerk – waarbij we zowel de linker als de rechterhersenhelft aan het werk zetten – over. En wat blijkt? Ons gedrag wordt nog verrassend vaak aangestuurd door onze innerlijke holbewoner.  Maak tijdens deze lezing kennis met deze – alles behalve uitgestorven – brullende primitieveling die de werkvloer domineert.

Irritante Figuren in t leven

Herkenbaar? Je hebt het jezelf nog zo hebt voorgenomen dat het ditmaal ánders zou zijn. En toch verloopt dat gesprek met je manager of die situatie op kantoor wéér precies zoals altijd. Het is je je toch wéér overkomen!

Dat is de invloed van een 6 tal figuren die ook jouw dagelijkse handelen ernstig beinvloeden. Tijdens deze lezing maak je kennis met ze. Vanaf het moment dat je deze lezing hebt gehad, bekijk je de wereld door een andere bril.

De meetbare maatschappij

Al ver voor het moment dat we worden geboren, maken we al deel uit van de statistieken. We komen gedurende ons hele leven met onze prestaties, kenmerken en activiteiten in tal van dat databases voor. Op basis van die gegevens wordt ons menselijk gedrag niet alleen geanalyseerd, maar ook voorspeld en – waar mogelijk –  geoptimaliseerd in bijvoorbeeld werk-processen. Maar waar blijft de menselijke maat in deze meetbare maatschappij? Deze lezing gaat in op die vraag.

MentalWork Workout

Mentaal in vorm met de MentalWork WorkOut. Tijdens deze inspirerende en activerende lezing leer je hoe je – gewoon tijdens je dagelijkse werkzaamheden – ook aan je mentale conditie kunt werken met behulp van online tools en inspirerende werkvormen. Dus niet langer na een dag werken ben je futloos, uitgepierd en sufgeluld.

Blijf mentaal fit gedurende je werkdag. Zo houd je niet alleen meer tijd over, maar ben jij ’s avonds ook nog eens meer waard.

Sprekersbureau's

Je  moet niet alles zelf willen regelen. Soms moet je zaken gewoon lekker overlaten aan partijen die daar veel beter in zijn dan ik. Omdat ze gewoon veel meer ervaring, contacten, tijd en capaciteit beschikbaar hebben. Eens: je staat bij een sprekersbureau samen met andere collega’s in de etalage. Maar hey: ik heb een redelijk uniek en goed verhaal; ik verover mijn plek wel.