Voor ideeën, inspiratie en voorbeelden

“Eerlijk is eerlijk: ik heb het niet zo op verheerlijking en afgoderij van mensen. Blindelings mensen geloven en klakkeloos dingen van ze aannemen om deze vervolgens als nieuwe religie uit te dragen. Ik vind dat je ’t aan jezelf verplicht bent om over dingen na te denken en een eigen mening te vormen. Heel veel verschillende personen dragen daar bij mij toe bij. Mijn lijst zou incompleet zijn en dus mensen tekort doen.

Maar om sommigen kan ik écht niet zomaar heen. Daar ben ik gewoon fan van. Daar heb ik de boeken van gelezen, de trainingen gevolgd, het online materiaal van doorgespit. Die mensen verdienen een speciaal plekje. Omdat ze de moeite waard zijn om van te leren. Ik stel ze graag aan je voor.”

Wetenschapper in hart en nieren die ook heel menselijk is. Die vooral menselijk is. Ze kan de kracht van ‘kwetsbaar opstellen’ feilloos uit te leggen. Weet de rol van schaamte in ons menselijke gedrag haarfijn te verklaren. Nagelt het ‘dehumanizen’ (ontmenselijken) genadeloos aan de schandpaal. Spreekt open en bloot voor haar eigen tekortkomingen en is daardoor supersterk.

Nog zo iemand die altijd in de bagage zit als ik de kant van de neuromarketing opga. Heb zijn eerste boek Influence gekregen van een buurvrouw. Haar hond had ‘m al  aangevreten, maar ik heb het zeker ook nog verder stukgelezen. De opvolger van Influence, Pre-suasion vertoont ook al gebruikssporen. Basis van mijn lezing: Hinderlijke personen die mijn leven bepalen

Auteur van boek “The Power of Habit”. Onmisbare bron van kennis voor iedereen die gedragsveranderingen bij anderen teweeg wil brengen. Geeft fantastisch inzicht in de redenen waarom we telkens weer doen wat we doen en waarom gedragsveranderingen zo lastig te realiseren zijn. Grote hulp bij het ontwikkelen van de praktijk opdrachten van trainingen en workshops. 

Historicus die opstijgt naar onmetelijke hoogte om de mens, de mensheid en de maatschappij van een afstand te kunnen bekijken. Auteur van het boek 21 Lessons for the 21st Century. Doet op meesterlijke wijze de nabije toekomst uit de doeken doet. Eén van de peilers onder mijn favoriete onderwerp: 21st century skills

Daniel Kahneman is een Israëlische psycholoog. Hij is een belangrijke pionier op het grensvlak van de economie en psychologie. Is hiervoor onderscheiden met een Nobelprijs. Auteur van het boek ‘Ons feilbare Denken’ en man die me heeft geïnspireerd om me verder te verdiepen in de neuro marketing.

Ontdekt door haar boek ‘Geluk op het werk’ waarin zij 25 gelukscompententies beschrijft. Dankzij deze competenties zijn professionals beter in staat om geluk te ervaren op het werk. Mooie aanvulling op de 21ste eeuw vaardigheden en basis voor een mooie workshop en training voor Future Fit Professionals

simon sinek - niekegroot.nl

De man van The Golden Circle. Rasoptimist maar sluit zeker niet de ogen voor de eigentijdse problematiek waar organisaties mee te maken hebben. Auteur van een paar geweldige boeken. Al heel veel van mijn studenten hebben (verplicht!) kennisgemaakt met zijn gedachtegoed over leiderschap en the infinite game.

Toegegeven: elke keer weer zit Mel Robins in mijn allergie. Maar: elke keer stap ik daar weer heel bewust overheen. Mel is geweldig. Ze verklaart ons (paniek en uitstel)gedrag vanuit onze breinfysiologie en komt vervolgens met heel praktische tips om met die kwesties om te gaan. Begrijpelijk, Bruikbaar, Behapbaar.

Jay Shetty - niekegroot.nl

Succesvol professional die zijn goede baan opgaf om drie jaar lang als monnik in een Tibetaans klooster te leven. Heeft nadat hij niet geheel vrijwillig is teruggekeerd naar de Westerse maatschappij zijn roeping gevonden om de in het klooster opgedane kennis te delen met de wereld. En doet dat op een hele knappe, eigentijdse manier.