Nieke Groot

Consultant, Spreker, Ondernemer

Voor ideeën, inspiratie en voorbeelden

Eerlijk is eerlijk: ik heb het niet zo op verheerlijking en afgoderij van mensen. Blindelings mensen geloven, en klakkeloos dingen van ze aannemen en vervolgens als nieuwe religie uitdragen. Ik vind dat je ’t aan jezelf verplicht bent om over dingen na te denken en een eigen mening te vormen. Heel veel personen dragen daar toe bij. Maar om sommigen kan ik écht niet zomaar heen. Daar ben ik gewoon fan van. Daar heb ik de boeken van gelezen, de trainingen gevolgd, het online materiaal van doorgespit. Die mensen verdienen een speciaal plekje. Ik stel ze graag aan je voor.

Simon Sinek

De man van The Golden Circle. Rasoptimist maar sluit zeker niet de ogen voor de eigentijdse problematiek waar organisaties mee te maken hebben. Auteur van een paar geweldige boeken. Al heel veel van mijn studenten hebben (verplicht!) kennisgemaakt met zijn gedachtegoed. 

Daniël Kahnemann

Daniel Kahneman is een Israëlische psycholoog. Hij is een belangrijke pionier op het grensvlak van de economie en psychologie. Auteur van het boek ‘Ons feilbare Denken’ en man die me heeft geïnspireerd om me verder te verdiepen in de neuro marketing.

Robert Cialdini

Nog zo iemand die altijd in de bagage zit als ik de kant van de neuromarketing opga. Heb zijn eerste boek Influence gekregen van een buurvrouw. Haar hond had ‘m al  aangevreten, maar ik heb het zeker ook nog verder stukgelezen. De opvolger van Influence, Pre-suasion vertoond ook al gebruikssporen.

Jay Shetty

Succesvol professional die zijn goede baan opgaf om drie jaar lang als monnik in een Tibetaans klooster te leven. Heeft nadat hij niet geheel vrijwillig is teruggekeerd naar de Westerse maatschappij zijn roeping gevonden om de in het klooster opgedane kennis te delen met de wereld. En doet dat op een hele knappe, eigentijdse manier.

Yuval Noah Harari

Historicus die opstijgt naar onmetelijke hoogte om de mens, de mensheid en de maatschappij van een afstand te kunnen bekijken. Auteur van het boek 21 Lessons for the 21st Century waarin hij meesterlijke wijze de nabije toekomst voor ons uit de doeken doet. Een van de peilers onder mijn favoriete onderwerp: 21ste eeuw vaardigheden

Charles Duhigg

Auteur van boek “The Power of Habit”. Onmisbare bron van kennis voor iedereen die gedragsveranderingen bij anderen teweeg wil brengen. Geeft fantastisch inzicht in de redenen waarom we telkens weer doen wat we doen en waarom gedragsveranderingen zo lastig te realiseren zijn.  een bezoekje aan de website is zonder meer de moeite waard.