Nieke Groot

Consultant, Spreker, Ondernemer

Eens een frisse wind door de organisatie laten waaien? Boek dan een workshop, een microtraining of een keynote.

Wil je liever een dagvoorzitter tijdens een seminar of teamdag? Dat kan natuurlijk ook.

Ontdek wat Nieke voor je organisatie kan betekenen en neem contact op om de mogelijkheden door te spreken.


Aan de slag tijdens een WORKSHOP

Bij een workshop staat vooral het ontwikkelen van competenties centraal. Deelnemers krijgen vooral antwoord op de vraag: Ja maar hoe dan? Tijdens een praktisch ingestoken sessie waarin de deelnemers aan de hand van oefeningen zelf ervaren hoe zij hun werk anders kunnen aanpakken, wordt de basis gelegd voor een nieuwe werkwijze. Met behulp van een werkboek met opdrachten worden zij gestimuleerd om in de 4 weken na de workshop de nieuwe werkwijze te integreren in de dagelijkse activiteiten.


Aha!-ervaren EN kennis vergaren tijdens een MICROTRAINING

Bij een microtraining staat kennisoverdracht centraal. Via een wetenschappelijk onderbouwde en bewezen methode wordt in record tempo kennis en begrip overgedragen. Daarbij staat één onderwerp centraal dat vanuit verschillende hoeken wordt belicht. Aansluitend op de microtraining gaan de deelnemers gedurende 30 dagen aan de slag met het borgen van de opgedane kennis. Dit doen ze met behulp van een online app die op de smartphone of tablet is te gebruiken. Deze unieke aanpak zorgt ervoor dat men op een effectieve en efficiënte manier dingen leert. De microtraining (mits correct doorlopen) komt met de garantie: 100% input = 100% output.

Op het puntje van de stoel tijdens een KEYNOTE

Laat je meevoeren in de verhalen die Nieke vertelt over alledaagse situaties die wellicht op het eerste gezicht helemaal niet zo spannend zijn, maar die – mits nader bekeken – enorm veel impact blijken te hebben. Uiteraard duik je spelenderwijs die diepte in en krijg je inzicht in het belang en het effect van eigentijdse ontwikkelingen op het dagelijks functioneren van professionals. Je wordt uitgedaagd om kritisch te kijken naar de eigen situatie en je wordt je bewust van het werk dat er aan de winkel is. Keynotes zijn altijd lekker interactief en actief met het publiek; storytelling, theatrale effecten en concrete oefeningen zorgen voor een beleving ipv een lezing.

Onderwerpen voor KEYNOTES:
Hoog tijd voor 21ste eeuw vaardigheden

“Ik ga op reis en ik neem mee……” Wat mag absoluut niet ontbreken in de professionele rugzak die jij meeneemt naar de toekomst? Normaliter bepalen de reisbestemming en de omstandigheden ter plaatse de inhoud van je bagage.

Maar wat nou als nog niet bekend is, hoe die toekomst er uitziet? Een beetje professional zorgt gewoon dat ze voorbereid is. Hoe dan ook. Tijdens deze keynote leer je wat er in de survivalkit moet zitten.

 

Holbewoners gedrag op de werkvloer

inzicht in het menselijke gedrag van alledag. Waarom reageren we zoals we dat doen? En hoe kunnen we grip krijgen op het – in meerdere of mindere mate – hufterige gedrag van collega’s?

Vanaf het moment dat je deze keynote verlaat, bekijk je de wereld door een andere bril. Situaties, voorvallen of intermenselijke verhoudingen staan ineens in heel ander daglicht. En daar doe jij vanaf nu je voordeel mee. 

De meetbare maatschappij

Inzicht in het menselijke gedrag van alledag. Waarom reageren we zoals we dat doen? En hoe kunnen we grip krijgen op het – in meerdere of mindere mate – hufterige gedrag van collega’s? 

Wat zijn de gevolgen voor ons dagelijks functioneren van het feit dat tegenwoordig alles SMART, verklaarbaar en inzichtelijk moet zijn?  Hebben we louter baat of juist last van deze ‘ver-getal-isering’ of ligt de waarheid ergens in het midden?


Nieke Groot als DAGVOORZITTER

Het geheel is meer dan de som der delen. Het is aan een dagvoorzitter om die losse delen tot één samenhangend geheel te – maar nog liever een belévenis –  maken. Dankzij een enorm gevoel voor structuur, samenhang en oog voor grote lijnen verweeft Nieke haar eigen belangstelling, vragen en bevindingen met alle elementen van het programma tot een reis die het publiek meeneemt in haar belevenis.

“Nieke is echt een ‘one of a kind’ op het podium. En dat is fijn. Want zo wordt een praatje van een spreker een sprankelende ervaring.”
John Doe
Designer
“Elke goed evenement verdient een Nieke als spreker. Ze verstaat de kunst om bloedserieuze onderwerpen te verpakken tot heerlijke hapklare brokken”
John Doe
Designer